Herşey Bir Gülüşle Başlar

Herşey Bir Gülüşle Başlar

Gülüşünüz en değerli aksesuarınız…
Araştırmalar gösteriyor ki aşk ilk görüşte değil ilk gülüşte başlıyor” diyen Ortodontist Sezen Yalçın’a göre aşkın başrol oyuncusu; sıcacık ve güzel bir gülümseme…

ABD’de bin kişiyle yapılan bir araştırmaya değinen Ortodontist Dr. Aylin Sezen Yalçın, iki kişi karşılaştığında ilk olarak birbirlerinin gülüşünden etkilendiğini söylüyor.

“İlk görüşte aşk değil ilk gülüşte aşk kavramının doğruluğunu araştırmalar da ispatlıyor” şeklinde konuşan Dr. Yalçın, araştırmaya göre karşılaşma sırasında insanların, ikinci sırada gözlere, üçüncü sırada ise ağız kokusuna dikkat ettiğini söylüyor.

Gülümsemeyi; kendine güven kazandıran, çevredeki kişilerde olumlu duygular uyandıran ve en önemlisi mutluluk hormonu endorfin salınımını arttıran, doğal bir iyileştirici’ olarak tanımlayan Dr. Yalçın, şöyle konuşuyor: “Gülerken dişlerinin görünmesinden memnun olmayan çok sayıda kişi bize başvuruyor. Bazen ağrılı ve acil durumları tedavi ederken, diğer bir taraftan da kişiye özel ‘gülüş tasarımı’ uygulayarak kusursuz gülüşler yaratıyoruz.

Gülüşünüzü değiştirecek 7 önemli tedavi

Ortodontik tedavi

Gençlere ve genç erişkinlere Ortodontik Tedaviyi şiddetle öneriyorum. Size en uygun olan tedavi seçeneğini öğrendikten sonra 1 yıl içinde sağlıklı yepyeni bir gülüşe kavuşuyorsunuz.

İmplant

Dental implantlar diş kaybının olduğu bölgelerdeki eksikliği gidermek amacıyla kullanılmaktadırlar. Kuron dışında kökün de ağza yerleştirilmek istenmesindeki ana amaç kemiğin varlığını korumaktır. Bu nedenle köprü yerine implant tercih edilmektedir. Dişler çekildikten sonra o dişlerin etrafını saran kemik zamanla erimeye başlar, buna rezorpsiyon denir. Kemiğin bu şekilde kaybı sonucunda yüzün profili bozulur, dudak desteği ortadan kalkar, ağız çevresindeki kırışıklıklar artar ve burun ve çene ucu birbirine iyice yaklaşır. Bu nedenlerle, çekilmiş dişlerin köklerinin yerine implant yerleştirilmesi düşünülmelidir. Kemik, implant yüzeyleri ile sıkı bir bağ kurar, doğal dişler gibi fonksiyona girmelerini sağlar. Isırma ve çiğneme fonksiyonları kemiği stimüle ederek kemik erimesini önlemektedir.

Seramik venerler

Estetik dolgular (bonding)

Beyazlatma

Diş eti seviyeleme

Gülüş tasarımı ve botox

Mis gibi bir nefes için, bunları da unutmayın:

  • Günde 2 kez diş fırçalayın ve diş ipi kullanın
  • Dilinizin temizliğini unutmayın
  • Florür içeren günlük gargaraları ağız bakımınıza dahil edin
  • Protez, implant ve dolgularınızın bakımlarını ihmal etmeyin, tedavileri geciktirmeyin
  • Sebze ve meyve tüketerek tükürük akışınızı arttırın, süt ürünlerini tüketin
  • Sigaraya son!
  • 6 ayda bir diş hekimi kontrolünüzü aksatmayın.
  • Yemeklerden sonra 10 dakika şekersiz sakız çiğneyin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir

RANDEVU TALEP FORMU

Dentram Diş Klinikleri Uzman Doktorlarından Randevu Almak için Lütfen Formu Doldurunuz

    Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Rıza Metni

    Tercihiniz uyarınca bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizi, sizi daha iyi tanıyabilmek ve size özel fırsatlar sunmak için işliyor olacağız. Örneğin, eğitim durumunuz, mesleğiniz, ilgi alanlarınız uyarınca size özel fırsatlar tasarlamamızı ve sunmamızı isterseniz bu bilgilerinizi işliyor ve size özel fırsat/hizmetlerden yararlanmanızı sağlıyoruz. Bizimle bu kapsamdaki kişisel verilerinizi paylaşmak zorunda olmadığınızın belirtmek isteriz.
    Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen kapsamda işleyebilmemiz için rıza vermek isterseniz kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

    - İşlenmesi İstenen Kişisel Veriler: Ürün/hizmetlerimize ilişkin tercih, beğeni ve kullanım alışkanlıklarınız ile ilgi alanlarınız; sizinle olan ilişkimiz kapsamında sağladığınız müşteri işlem bilgileriniz; satın alınan ürün, hizmet süreçlerinde veya anket ve kampanyalarımızda sağladığınız pazarlama bilgileriniz; mesleğiniz; medeni durumunuz, eğitim durumunuz; kimlik ve iletişim bilgileriniz, bize sağladığınız kişisel verilerinizin analizi sonucunda elde edilen verileriniz.
    - Verilerin İşlenme Amaçları: Ürün/hizmetlerimize dair deneyiminizi geliştirmek ve kişiselleştirmek; profilleme, segmentasyon ve pazarlama analizleri süreçlerini yürütmek; müşterilerimizin ihtiyaç, tercih ve ilgi alanlarını anlamak; müşterilerimizin ihtiyaçlarına, tercihlerine ve ilgi alanlarına uygun ürün/hizmetleri sunmak; pazarlama stratejilerimizi belirlemek ve pazarlama faaliyetlerimizin etkinliğini ölçmek.
    - Verilerin Faaliyet Kapsamında Aktarılacağı Taraflar: Yukarıdaki aynı amaçları gerçekleştirebilmek için destek ve hizmet aldığımız tedarikçiler, iş ortaklarımız, grup şirketlerimiz ve üreticiler.

    Kişisel verilerinizi yukarıdaki Rıza Metninde belirtilen kapsamda işlememizi onaylıyor musunuz?

    Dentram Diş Klinikleri'nin tanıtım ve kampanyalarından haberdar olmak için ileti almak ister misiniz?

    Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır