Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Organik Diş Tedavisi

DAHA IŞILTILI GÜLÜŞLER

Muhteşem bir gülüş yüzünüzün en çekici kısmı olabilir. Güzel bir gülümseme sizin sağlığınızı, başarınızı, gençliğinizi ve samimiyetinizi yansıtır. Bu nedenle gülümsemenizle barışık olmanız çok önemli.

Diş hekiminiz çeşitli tekniklerle size daha güzel bir gülüş sunabilir. Basit birkaç adımda daha iyi hissedeceğiniz bir gülümsemeye kavuşabilirsiniz.

Güzel bir gülümseme için seçenekler:

Diş renginde dolgular

Diş rengindeki z dolgular ile çürüklerinizden ve eski metal dolgularınızdan kurtulabilirsiniz. Kompozit dolgular, seramik inley veya onleyler ile daha sağlıklı ve estetik dişlere sahip olabilirsiniz.

Diş beyazlatma

Diş rengi birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Çay, kahve,  şarap, renkli meyve suları gibi içecekler, renkli gıdalar, sigara ve hatta yaşlanma ile diş renkleriniz koyulaşabilir. Diş beyazlatma yöntemi ile diş renginiz birkaç ton kadar açılabilir. Diş beyazlatma iki şekilde uygulanır. Ofis tipinde hekim klinikte daha güçlü beyazlatıcı ilaçlar ve lazer ile dişlerinizi beyazlatabilir. Bu yöntem çok etkilidir ve dakikalar içerisinde daha beyaz dişlere kavuşabilirsiniz. Diğer yöntem ise evde uygulanan yöntemdir. Dişlerinize özel hazırlanan plaklar içesine daha düşük dozda beyazlatıcı ilaçlar yerleştirerek daha uzun sürede dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Bazı durumlarda ise her iki yöntem birlikte uygulanmaktadır.

Laminate veneerler

Veneerler ince, diş renginde kabuk şeklindeki porselenlerdir. Dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılır ve boşlukların kapatılması, diş şekillerinin değiştirilmesi, diş renginin değiştirilmesi ve diş boylarının uzatılması gibi birçok değişiklikte başarılı ile kullanılmaktadır. Gülüşünüzü tamamen yenilemek istediğinizde dişlerinize zarar vermeden uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biridir.

Ortodontik tedavi

Dişlerdeki çapraşıklıklar, kapanış bozuklukları, boşluklar ortodontik tedavi ile düzeltilebilir. Metal braketlerle tedaviler yapılabildiği gibi diş rengindeki seramik braketlerle, şeffaf plaklarla (invisalign)ve dişlerin iç kısmına yerleştirilen braketlerle de tedaviler yapılmaktadır. Böylece tedavi süresinde estetik olarak da herhangi bir değişiklik yaşamadan tedaviniz tamamlanabilir. Ortodontik tedavi ile doğal dişlerinizde herhangi bir işlem yapılmadan daha sıralı, düzgün ve sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.

Tam seramik kuronlar

Dişlerinizde çürükler nedeniyle oluşan harabiyetler,  kırıklar, büyük dolgular varsa tam seramik kuronlar sizin için uygun bir seçenek olabilir. Kuronlar sayesinde hem estetik olarak daha güzel dişlere kavuşursunuz hem de dişlerinizdeki problemler tedavi edilir ve dişlerinizin ömrünü uzatmış olursunuz. Tam seramik kuronlar daha şeffaf estetik restorasyonlardır ve doğal diş görünümü sağlamak için çok avantajlıdır.

Yeni bir gülüş için ilk adım

Gülümsemenizi daha güzel hale getirmek için ilk olarak detaylı bir muayene yapıp sizin için en uygun yöntemi ve ihtiyaçlarınızı belirlemek gerekir. İlk randevuda fotoğraflarınız, diş modelleriniz alınır ve istekleriniz ve beklentileriniz doğrultusunda ön çalışma yapılır. Öncelikle yapılan çalışma denenir ve sizi istediğiniz gülümsemeye kavuşturacak düzenlemeler yapılarak tedaviye başlanır.

Gülümsemenizi test edin!

Bir ayna karşısına geçin şu soruları kendinize sorun;

  • Dişlerinizin görüntüsünü seviyor musunuz?
  • Renginden hoşlanmadığınız bir dişiniz var mı?
  • Dişlerinizin arasında boşluklar var mı?
  • Dişlerinizde kırık ya da çatlaklar var mı?
  • Eksik dişiniz var mı?
  • Herhangi bir dişinizde çapraşıklık var mı?
  • Dişleriniz çok uzun ya da çok kısa mı?
  • Dişlerinizin şeklinden veya pozisyonundan memnun musunuz?
  • Gülerken dişetleriniz fazla görünüyor mu?

Eğer cevaplarınız gülümsemenizi değiştirmeniz gerektiğini gösteriyorsa vakit kaybetmeden yeni bir gülümsemeye kavuşmak için bir adım atın…

Bunlar Da İlginizi Çekebilir

RANDEVU TALEP FORMU

Dentram Diş Klinikleri Uzman Doktorlarından Randevu Almak için Lütfen Formu Doldurunuz

    Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Rıza Metni

    Tercihiniz uyarınca bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizi, sizi daha iyi tanıyabilmek ve size özel fırsatlar sunmak için işliyor olacağız. Örneğin, eğitim durumunuz, mesleğiniz, ilgi alanlarınız uyarınca size özel fırsatlar tasarlamamızı ve sunmamızı isterseniz bu bilgilerinizi işliyor ve size özel fırsat/hizmetlerden yararlanmanızı sağlıyoruz. Bizimle bu kapsamdaki kişisel verilerinizi paylaşmak zorunda olmadığınızın belirtmek isteriz.
    Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen kapsamda işleyebilmemiz için rıza vermek isterseniz kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

    - İşlenmesi İstenen Kişisel Veriler: Ürün/hizmetlerimize ilişkin tercih, beğeni ve kullanım alışkanlıklarınız ile ilgi alanlarınız; sizinle olan ilişkimiz kapsamında sağladığınız müşteri işlem bilgileriniz; satın alınan ürün, hizmet süreçlerinde veya anket ve kampanyalarımızda sağladığınız pazarlama bilgileriniz; mesleğiniz; medeni durumunuz, eğitim durumunuz; kimlik ve iletişim bilgileriniz, bize sağladığınız kişisel verilerinizin analizi sonucunda elde edilen verileriniz.
    - Verilerin İşlenme Amaçları: Ürün/hizmetlerimize dair deneyiminizi geliştirmek ve kişiselleştirmek; profilleme, segmentasyon ve pazarlama analizleri süreçlerini yürütmek; müşterilerimizin ihtiyaç, tercih ve ilgi alanlarını anlamak; müşterilerimizin ihtiyaçlarına, tercihlerine ve ilgi alanlarına uygun ürün/hizmetleri sunmak; pazarlama stratejilerimizi belirlemek ve pazarlama faaliyetlerimizin etkinliğini ölçmek.
    - Verilerin Faaliyet Kapsamında Aktarılacağı Taraflar: Yukarıdaki aynı amaçları gerçekleştirebilmek için destek ve hizmet aldığımız tedarikçiler, iş ortaklarımız, grup şirketlerimiz ve üreticiler.

    Kişisel verilerinizi yukarıdaki Rıza Metninde belirtilen kapsamda işlememizi onaylıyor musunuz?

    Dentram Diş Klinikleri'nin tanıtım ve kampanyalarından haberdar olmak için ileti almak ister misiniz?

    Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır