Dişleriniz Gerçekten Temiz Mi?

Lazer Beyazlatma

Ağız ve diş sağlığının korunmasında ağız içi hijyenin sağlanması önemli rol oynuyor. Ancak sadece dişlerinizi fırçalamak hijyenin sağlanması için yeterli değil. Dişlerin arasındaki yemek artıklarının ve dilin de temizlenmesi gerekiyor.

Dişlerinizi yatmadan önce fırçaladınız… Şimdi gönül rahatlığıyla uyuyabilirsiniz. Peki gerçekten dişleriniz temizlendi mi? Ağız ve diş sağlığınız için gerekli hijyeni sağladınız mı? Dişlerinizi sadece fırçalamanız maalesef ki; bunun için yeterli değil!

Ağız kokusunun ve diş çürüklerinin sebepleri arasında ilk sırada ağız ve diş sağlığı hijyenine yeterince özen gösterilmemesi yer alıyor. Diş temizliği denilince pek çoğumuzun aklına dişlerimizi fırçalamak geliyor. Ancak dişleri sadece fırçalamak gerçek anlamda ağız içinde hijyen sağlamak için yeterli olmuyor. Dişlerin en az günde 2 kere fırçalanması, özellikle uyumadan önce fırçalanmasına özen gösterilmesi, dişlerin yanı sıra diş aralarının temizlenmesi ve dilin de mutlaka fırçalanması gerekiyor. Diş etlerine zarar vermeyecek sertlikte bir dış fırçası ile küçük daireler çizerek , en az 2-3 dk dişleri fırçalayın.

Diş ipi kullanma alışkanlığı kazanın!

Diş fırçalama sırasında dişin yüzeyi temizlenirken çoğu zaman dişlerin arasına sıkışmış yemek artıkları yeterince temizlenmediği için bakterilerin oluşmasına ve dişlerin çürümesine neden olabiliyor. Dişlerin arasına sıkışmış yemeklerin temizlenmesi için günde bir kere diş ipinin kullanılması alışkanlık haline getirilmeli. Diş ipi, dişlerin arasında kalan ve fırçalandığında temizlenemeyen yemek artıklarının çıkarılmasını sağlayarak ağız hijyenin sağlanmasına önemli oranda azaltılmasına yardımcı oluyor. Sadece diş fırçası değil; temizlenmesi zor alanlarda temizleme işlemi için özel üretilmiş “arayüz fırçaları” da tercih edilmeli.

Diş temizliği kadar dil temizliği de önemli

Ağız ve diş hijyenin sağlanmasında diş temizliği kadar dil temizliği de önemli rol oynuyor.

Ağız temizliği yaparken diş temizliği kadar dil yüzeyini temizlemeyi de unutmamak gerekiyor. Bunun için diş fırçası ya da dil için üretilen özel kazıyıcıları kullanmanız yeterli olacaktır. Ağız kokusuna, yaklaşık yüzde 90 oranında, dil üzerindeki bakteriler neden oluyor. Dil üzerindeki bakterilerin bademciklere ve yemek borusuna inmesi zaman zaman beden sağlığını da tehdit edebiliyor.

Diş fırçalamanın dışında ağız içi temizliği için ağız gargara suyu kullanmak da hem bakterileri yok etmeye hem de nefesi ferahlatmaya yardımcı oluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir

RANDEVU TALEP FORMU

Dentram Diş Klinikleri Uzman Doktorlarından Randevu Almak için Lütfen Formu Doldurunuz

    Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Rıza Metni

    Tercihiniz uyarınca bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizi, sizi daha iyi tanıyabilmek ve size özel fırsatlar sunmak için işliyor olacağız. Örneğin, eğitim durumunuz, mesleğiniz, ilgi alanlarınız uyarınca size özel fırsatlar tasarlamamızı ve sunmamızı isterseniz bu bilgilerinizi işliyor ve size özel fırsat/hizmetlerden yararlanmanızı sağlıyoruz. Bizimle bu kapsamdaki kişisel verilerinizi paylaşmak zorunda olmadığınızın belirtmek isteriz.
    Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen kapsamda işleyebilmemiz için rıza vermek isterseniz kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

    - İşlenmesi İstenen Kişisel Veriler: Ürün/hizmetlerimize ilişkin tercih, beğeni ve kullanım alışkanlıklarınız ile ilgi alanlarınız; sizinle olan ilişkimiz kapsamında sağladığınız müşteri işlem bilgileriniz; satın alınan ürün, hizmet süreçlerinde veya anket ve kampanyalarımızda sağladığınız pazarlama bilgileriniz; mesleğiniz; medeni durumunuz, eğitim durumunuz; kimlik ve iletişim bilgileriniz, bize sağladığınız kişisel verilerinizin analizi sonucunda elde edilen verileriniz.
    - Verilerin İşlenme Amaçları: Ürün/hizmetlerimize dair deneyiminizi geliştirmek ve kişiselleştirmek; profilleme, segmentasyon ve pazarlama analizleri süreçlerini yürütmek; müşterilerimizin ihtiyaç, tercih ve ilgi alanlarını anlamak; müşterilerimizin ihtiyaçlarına, tercihlerine ve ilgi alanlarına uygun ürün/hizmetleri sunmak; pazarlama stratejilerimizi belirlemek ve pazarlama faaliyetlerimizin etkinliğini ölçmek.
    - Verilerin Faaliyet Kapsamında Aktarılacağı Taraflar: Yukarıdaki aynı amaçları gerçekleştirebilmek için destek ve hizmet aldığımız tedarikçiler, iş ortaklarımız, grup şirketlerimiz ve üreticiler.

    Kişisel verilerinizi yukarıdaki Rıza Metninde belirtilen kapsamda işlememizi onaylıyor musunuz?

    Dentram Diş Klinikleri'nin tanıtım ve kampanyalarından haberdar olmak için ileti almak ister misiniz?

    Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır