Yeni Yılda Diş Sağlığınız İçin 7 Öneri

Lazer Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

1. 2018 başlarken ertelediğiniz tedavilerinizi gözden geçirin. Çekilmiş dişlerinize ait boşluklara en kısa sürede implant yaptırın. Dişin yeri boş kalsa da ne olur demeyin. Zamanla komşu dişler yer değiştirmeye, boşluğa doğru devrilmeye ve uzamaya başlar. Bir süre sonra o bölgede kemik erimeye ve diş eti sorunları oluşmaya başlar. Bu noktadan sonra implant yaptırmak da normalden daha zor hale gelir. Mecburen bir diş kaybettiyseniz, ilk 1 yıl içinde mutlaka implant ile diş boşluğunun tedavisini gerçekleştirin.

2. Protezlerin belli bir ömrü vardır. 5-10 yıl aralığında kullanılabilirler. Optimum süre 7 yıl olmakla birlikte, protezler diş eti çekilmesi, kemik erimesi gibi sistemik rahatsızlıklar ya da ağız hijyeninin yeterli olmaması halinde çok daha kısa sürede sorunlu hale gelir. 2018’de protezlerinizi yenileyerek hem yeni bir gülüş hem de mis gibi bir nefese sahip olun.

3. Diş sıkma/gıcırdatma (bruksizm) önemli bir rahatsızlıktır. Hem dişlerde aşınma ve hassasiyete, hem de yüz konturunda köşelenmeye sebep olur. Yıllar içinde yüzdeki sert ve yumuşak dokular eski yoğunluğunu kaybederken diş sıkma alışkanlığı bu süreci hızlandırır ve yüzdeki çökme daha belirgin hale gelir. Diş sıkma aynı zamanda, yüzde ağrı ve çene eklemi hastalıklarına da sebep olur. Yeni yılda GECE PLAĞI kullanarak dişlerinizdeki aşınmaları engelleyebilirsiniz. Çiğneme kası olan masseter kasa yapılan botox uygulaması ile de yüzdeki şekil değişikliği ve eklem rahatsızlıkları engellenebilir.

4. Gülüşünüzden memnun değilseniz, sizi olduğunuzdan daha genç ve çekici gösterecek GÜLÜŞ TASARIMI yani HOLLYWOOD GÜLÜŞÜ uygulamasının size uygun olup olmadığını keşfedin. Unutmayın kusursuz bir gülüş hayatınızı değiştirebilir.

5. Ortodonti, artık erişkinler arasında çok popüler. Ortodontik tedavi her yaşa ve ihtiyaca göre değişik aygıtlarla yapılabiliyor. Diş renginde teller, şeffaf plaklar, dil tarafından uygulanan teller, ortodontik tedaviyi hızlandırıcı yöntemlerle birleşince müthiş seçenekler ortaya çıkıyor. Protez yaptırmadan, kendi dişlerinizle kusursuz bir gülüşe kavuşabilirsiniz. 2018’de ortodontinin yıldızı parlarken, sizin de dişleriniz pırıl pırıl olsun.

6. Diş beyazlatma tedavisi, uygun materyal ve ekipman kullanan uzman diş hekimi tarafından yapıldığında diş minesine kesinlikle zarar vermez. Senede bir kez, sadece 45 dakikada beyazlatma size tüm sene konfor sağlayacak. Bu sene bembeyaz dişlerinizin keyfini çıkarın.

7. Diş fırçası, diş ipi, ağız duşu, günlük ağız gargarası… Yeni yılda tam ağız hijyeni için ihtiyacınız olan 4’lü bu. Sabah akşam yeterli sürede ayna karşısında yapılan temizlik ile dişlerinizle birlikte tüm vücut sağlığınızı da korumuş olacaksınız. Çocuklarımızın dişlerini erken çağlarda çürüğe karşı korumak için ise, flor ve fissür örtücü uygulamalara başlatmayı ihmal etmeyin.

Mutlu ve sağlıklı bir yeni yıl dileriz.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır