Dentram Diş Klinikleri Kurucu Ortağı Çene Cerrahisi Ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın Hürriyet Gazetesinde!

Çene Kemiği Erimesi

Zigoma (elmacık kemiği) implantları ile çene kemiği erimesi yaşayan hastalarda implant tedavisi uygulandığını belirten Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın, konuyla ilgili merak edilenleri Hürriyet’e verdiği röportaj ile yanıtladı.

Zigoma (elmacık kemiği) implantları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Serhat Yalçın,  üst çene kemiğinde implant yapılamayacak ölçüde erime olan hastaların zigoma implant ile sabit ve sağlıklı dişlere kavuşabileceğini dile getirdi.

Prof. Dr. Serhat Yalçın röportajında; zigoma implantların, diğer implant uygulamalarına göre daha fazla bilgi ve deneyim gerektirdiğini ve bu yöntemin üst çene kemiği yeterli olmayan,  normal implant uygulaması yapılamayacak düzeyde kemik erimesi yaşayan hastalara yapıldığını dile getirdi. Elmacık kemiği implantı genellikle genel anestezi altında yapılsa da, bazı durumlarda lokal anestezi ile yapılabilir. Zigoma implant, mutlaka bu konuda tecrübesi olan uzman çene cerrahları tarafından uygulanmalıdır diye belirtti.

Prof. Dr. Serhat Yalçın, çene kemiğinin neden eridiğini, yaşlı hastaların hayatlarını nasıl kurtardığını ve zigoma implantta dikkat edilmesi gerekenleri detaylı şekilde anlattı.

Röportajımızın detaylarını okumak ve zigoma implant tedavisi ile ilgili detayları öğrenmek için Hürriyet gazetesinde yayınlanan yazımızı okuyabilirsiniz…

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır