Kopya İmplant Nasıl Anlaşılır?

İmmediat İmplant Tedavisi

Diş sağlığı konusunda çığır açan implant son yıllarda giderek artan sayıda kullanılmaya başlandı. Ancak kalitesiz ve patentsiz üretilmiş, (çakma üretim) ucuz implant sorunu ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Serhat Yalçın, kopya ürün olarak imal edilmiş implantların kemik erimesine kadar giden bir süreci başlatabileceği uyarısında bulunarak ürün tercihinde dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Uluslararası patentli ürünlerin kopyalanmasıyla daha ucuza üretilen implantların kullanımı arttıkça bu konudaki hasta şikayetleri de konunun gündeme gelmesine neden oldu. Prof. Dr. Serhat Yalçın sadece fiyat odaklı düşünülerek, sağlıklı malzeme kullanılmadan yapılan implantlar nedeniyle kendilerine çok fazla şikayet geldiğini bildirdi. Prof.Dr.Yalçın, gerekli uluslararası standartları sağlamayan ucuz ürünlerin kullanılmasının zamanla kemik erimesine, enfeksiyona ve implant kaybına kadar giden ciddi sorunlara neden olduğunu belirtti. Birçok hastanın yapılan implantlarını kaybettiği ve hastaların bu durumu implantın vücut tarafından kabul edilmediği şeklinde yorumladıklarını ifade eden Prof.Dr.Yalçın, implantların insan kemiğiyle uygun koşullar oluşturulduğunda kaynaşmamasının mümkün olmadığını söyledi. Titanyumdan yapılan implantların kemik dokusuyla her durumda kaynaştığını ama çeşitli sebeplerden dolayı kayıpların yaşandığını söyledi. Prof.Dr.Yalçın, ‘İyi implant sistemleri ve tecrübeli ellerde % 2-3 oranı gibi düşük bir yüzdede kayıplarla karşılaşıyoruz’ dedi.

Prof.Dr.Yalçın, ‘Uzun araştırmalarla üretilmiş patentli ürünler, ucuz implant üretebilmek için değiştirilerek kopyalanıyor. Bu da kaliteyi tamamen düşürüyor. İmplantın parçaları yerlerine düzgün oturmuyor. İçindeki titanyum maddesinin olması gereken değerde olmaması nedeniyle bir süre sonra bağlantılar oynuyor, implantla üstüne gelen kesik diş şeklindeki parçanın birbiri ile iyi birleşmemesi nedeniyle arada açıklık kalıyor ve burada bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşuyor, kemik erimesine kadar giden bir dizi şikayetler başlıyor. Uzun vadede başka komplikasyonlar da görülebilir’ dedi.

Prof. Dr. Yalçın, implant yaptıracak hastaların sadece fiyat odaklı düşünmemelerini, implantın kaliteli ürün ve tecrübe gerektirdiğini unutmamalarını söyledi. Yalçın sözlerine şöyle devam etti: ‘İmplant uygulamasında başarının iki önemli ayağı vardır. Uzun süreli klinik sonuçlarla başarısını ispatlamış uluslararası standartlarda patentli ürünlerin kullanılması ve iyi eğitim almış, tecrübeli bir hekim tarafından uygulanması. Bu unsurlara dikkat edilmeli.’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir

RANDEVU TALEP FORMU

Dentram Diş Klinikleri Uzman Doktorlarından Randevu Almak için Lütfen Formu Doldurunuz

    Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Rıza Metni

    Tercihiniz uyarınca bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizi, sizi daha iyi tanıyabilmek ve size özel fırsatlar sunmak için işliyor olacağız. Örneğin, eğitim durumunuz, mesleğiniz, ilgi alanlarınız uyarınca size özel fırsatlar tasarlamamızı ve sunmamızı isterseniz bu bilgilerinizi işliyor ve size özel fırsat/hizmetlerden yararlanmanızı sağlıyoruz. Bizimle bu kapsamdaki kişisel verilerinizi paylaşmak zorunda olmadığınızın belirtmek isteriz.
    Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen kapsamda işleyebilmemiz için rıza vermek isterseniz kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

    - İşlenmesi İstenen Kişisel Veriler: Ürün/hizmetlerimize ilişkin tercih, beğeni ve kullanım alışkanlıklarınız ile ilgi alanlarınız; sizinle olan ilişkimiz kapsamında sağladığınız müşteri işlem bilgileriniz; satın alınan ürün, hizmet süreçlerinde veya anket ve kampanyalarımızda sağladığınız pazarlama bilgileriniz; mesleğiniz; medeni durumunuz, eğitim durumunuz; kimlik ve iletişim bilgileriniz, bize sağladığınız kişisel verilerinizin analizi sonucunda elde edilen verileriniz.
    - Verilerin İşlenme Amaçları: Ürün/hizmetlerimize dair deneyiminizi geliştirmek ve kişiselleştirmek; profilleme, segmentasyon ve pazarlama analizleri süreçlerini yürütmek; müşterilerimizin ihtiyaç, tercih ve ilgi alanlarını anlamak; müşterilerimizin ihtiyaçlarına, tercihlerine ve ilgi alanlarına uygun ürün/hizmetleri sunmak; pazarlama stratejilerimizi belirlemek ve pazarlama faaliyetlerimizin etkinliğini ölçmek.
    - Verilerin Faaliyet Kapsamında Aktarılacağı Taraflar: Yukarıdaki aynı amaçları gerçekleştirebilmek için destek ve hizmet aldığımız tedarikçiler, iş ortaklarımız, grup şirketlerimiz ve üreticiler.

    Kişisel verilerinizi yukarıdaki Rıza Metninde belirtilen kapsamda işlememizi onaylıyor musunuz?

    Dentram Diş Klinikleri'nin tanıtım ve kampanyalarından haberdar olmak için ileti almak ister misiniz?

    Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır