Diş Sağlığınız İçin Faydalı Olan Gıdalar

Diş Sağlığınız Için Faydalı Olan Gıdalar

Beslenmenin Diş sağlığı üzerindeki etkileri artık biz dişhekimleri açısından da  oldukça önemli bir konu haline gelmiştir. Tükettiğimiz gıdalar bizim bütünsel sağlığımızı etkiler ve beslenmenin beşladığı yer olan diş sistemimiz de yediklerimizden

Diş sağlığımız için hangi gıdaları tüketmeliyiz?

  • Su için!

Vucudumuzun %80 i sudan oluşur. Su tüketiminin günde en az 2lt olması (8 bardak) sağlığımız açısından önerilmektedir. Su ağız içinde bakteri birikimi ve yediğimiz gıdalardan kalan asit ortamı dengeler.

  • Süt, yoğurt, peynir

Protein zenginliği, şeker içeriklerinin düşük olması,bir de üzerine kalsiyum içerikleri dolayısıyla dişlerimiz için çok faydalılar.

  • Hafif yağlı proteinler (lean proteins)

Fosfordan zengin yiyecekler et,süt,yumurta dişlerimizi güçlendirir, kemik yapımızı iyileştiriler.

  • Sebze ve meyvelere güvenin

Sebze ve meyveler  dengeli bir beslenme planında  önemli bir yer kaplarlar. İçlerindeki  su oranının yüksek oluşu, lifli yapıları dişleri temizler, asiditeyi dengeler. Daha çok çiğnemeye gerek olduğundan  tükürük akış hızını arttırarak ağız hijyenine olumlu katkı sağlarlar.

  • Kuruyemiş tüketin

Kuruyemişler;  fındık,ceviz v.b mineral ve proteinler açısından zengindirler. Karbonhidrat az içerdiklerinden çürük oluşturma riskleri düşüktür. Bilindiği üzere diş çürüğü,karbonhidratların sebep olduğu bakterilerin ürettiği asit dolayısıyla oluşur.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır