Yeni Yılda Diş Sağlığınız İçin 8 Önemli Öneri…

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Yeni Yılda Diş Sağlığınız için 8 Önerimiz

Genel inanışa göre,  yeni bir yıl yeni başlangıçlar anlamına gelir.

Bir yıl önceden yapmayı planladığımız ama bir şekilde zaman yada imkan olmadığı için ertelediğimiz ihtiyaçlarımızı isteklerimizi sıralarız. Ve gerçekleştirmeyi hedefleriz.

Çok sayıda genç hastası olan ve sosyal medyayı aktif olarak kullanan Dentram Diş Kliniklerinin Diş hekimleri olarak, bizler, toplumumuzda kişilerin güzelliğine ve ağız diş sağlığına verdiği önemin arttığını mutlulukla takip ediyoruz. Önlem alarak geleceğe yatırım yapmanın önemini  anlamış,  hem dişlerine hem de vücuduna daha iyi bakan bir nesil yetişiyor.

Bu güzel bilinçlenme ve farkındalığın sonucu nda, her gün sosyal medya hesaplarımızdan onlarca soru alıyoruz değişik konularda. Diş taşı temizleme işlemi zararlı mı? 20 yaş dişim ağrıyor antibiyotik kullanmalı mıyım? Dişetimin rengi koyulaştı ne yapmalıyım?

Hastalarımızdan gelen soruların ve ihtiyaçların ışığında 2018 de en merak edilen konuları size 8 başlık halinde öneri olarak derledik.

Yeni yılda Ağız ve Diş sağlığınız ve Mükemmel bir gülümseme için 8 öneri:

1) “Kişiye Özel” Diş Sağlığı Önerileri Ve Tedavileri Yükselişe Geçiyor!

Size özel oluşturulan ağız hijyeni ve estetik önerilerini dinleyin ve uygulayın. Daha sağlıklı ve  çekici  dişler yaratırken, “size özel” ufak dokunuşlar büyük farklar yaratır.

Herkesin birbirinden farklı yeme, içme , solunum , yutkunma,  davranış alışkanlıkları var. Herkesin ayrı bir genetik yapısı var. Ve bu farklılık herkese ayrı öneriler ve tedavi planları ile yaklaşılması gerektiğini gösteriyor.

Siz tükürük yapınız dolayısıyla daha çürüğe daha meyilli yada kas sisteminiz dolayısıyla diş aşınmasına daha yatkın olabilirsiniz.  Size özel bir diyet, korunma yolları ve sizin anatominizin getirdiği özelliklere göre tedaviler planlanması, bu yıl en öncelikli tedavi yaklaşımı olacak gibi duruyor.

Dişlerinizin daha güzel, çekici görünmesini istiyorsunuz. Burada en önemli nokta size özel bir estetik planın yapılmasıdır. Herkesin aynı tür tedavilerle güzelleşeceği düşünülemez.

Bazen sadece bir iki dişe yapılan aşındırma yada estetik dolgu ile şekillendirme tedavisi, kusursuz bir gülüş yaratmak için yeterli olabilir.

2) Düzenli Dişhekimi Kontrolü Sizi Önemli Sistemik Hastalıklardan Korur

Vücut Sağlığı bir bütündür. Ertelediğiniz tedavilerinizi gözden geçirin. Çekilmiş dişlerinize ait boşluklara en kısa sürede “İMPLANT” yaptırın. Dişin yeri boş kalsa da ne olur demeyin. Zamanla komşu dişler yer değiştirmeye ve boşluğa doğru devrilmeye ve uzamaya başlarlar. Bir süre sonra o bölgede kemik erimeye ve dişeti sorunları oluşmaya başlar. İmplant yaptırmak da zor bir hale gelir. Eğer bir diş kaybettiyseniz ilk 1 yıl içinde mutlaka implant ile diş boşluğunun tedavisini gerçekleştirin.

3) Yıllar İçinde Meydana Gelen Değişiklikleri Önemseyin. Yaş Alma, Dişleriniz Ve Dişetlerinizde Değişikliklere Sebep Olacaktır

Diş Protezlerinin belli bir ömrü var. 5-10 yıl aralığında kullanılabilirler. Optimum süre 7 yıl olmakla birlikte sabit protezler, dişeti çekilmesi, kemik erimesi gibi sistemik rahatsızlıklar ya da ağız hijyeninin yeterli olmaması halinde çok daha kısa sürede sorunlu bir hale gelir.  Protezlerinizi yenileyerek hem yeni bir gülüş hem de mis gibi bir nefese sahip olun.

4) Diş Sıkma, Gıcırdatma Alışkanlığı (Bruksizm) Sandığınızdan Daha Çok Zarar Verebilir

Diş sıkma, gıcırdatma (bruksizm) önemli bir rahatsızlık. Hem dişlerde aşınma ve hassasiyete, hem de yüz konturunda köşelenmeye sebep oluyor. Yıllar içinde yüzdeki sert ve yumuşak dokular eski yoğunluğunu kaybederken diş sıkma alışkanlığı bu süreci hızlandırıyor ve yüzdeki çökme daha belirgin hale geliyor. Diş sıkma, yüzde ağrı, çene eklemi hastalıklarına da sebep oluyor. Yeni yılda gece plağı kullanarak dişlerdeki aşınmaları engellenebilir. Çiğneme kası olan masseter kasa yapılan botox uygulaması ile de yüzdeki şekil değişikliği ve eklem rahatsızlıkları engellenebilir.

5) Güzel Ve Sağlıklı Bir Gülüş Kendinize Olan Güveninizi Destekler. Sosyal Hayatınızda Ve İş Hayatınızda Başarınızı Arttırır

30 yaşında genç bir Psikolog hastamız, 1 yıl süren ortodontik tedavi ve diş beyazlatma işleminin bitiminden 1 yıl sonra kliniğimize kontrole geldiğinde şu yorumu yaptı: “Çok mutluyum. Bu tedaviler beni kendimle daha mutlu ve özgüvenli bir kişi yaptı”

Gülüşünüzden  memnun değilseniz sizi olduğunuzdan daha genç ve çekici gösterecek gülüş tasarımı yani Hollywood gülüşü size uygun olup olmadığını keşfedin. Unutmayın kusursuz bir gülüş hayatınızı değiştirebilir.

6) Doğal Ve Güzel Bir Gülümseme  İçin Sabretmeyi De Öğrenmeniz Gerekiyor

Ortodonti, artık erişkinler arasında çok popüler. Ortodontik tedavi her yaşa ve ihtiyaca göre değişik aygıtlarla yapılabiliyor. Diş renginde teller, şeffaf plaklar, dil tarafından uygulanan teller, ortodontik tedaviyi hızlandırıcı yöntemlerle birleşince müthiş seçenekler sunulabilir. Protez yaptırmadan kendi dişlerinizle kusursuz bir gülüşe kavuşabilirsiniz.

7) Diş Tedavisi Korkusunun  Sağlığınızı Bozmasına İzin Vermeyin! Korkunuzu Yenmeniz İçin Birçok Önlemimiz Var

Diş hekimi korkusu küçük yaşlardaki olumsuz deneyimlerden kaynaklanır ve erişkin çağda bize soğuk terler döktüren bu endişeyi yenmenize yardımcı olacak öneriler sunuyoruz. Ama eğer endişenizi hafifletemiyor iseniz diş tedavilerinizi “genel anestezi” altında ve tek seferde yapıyoruz. Siz uyurken biz dişlerinizi tedavi ediyoruz!

8) Ağız Hijyeni Sanıldığından Çok Daha Büyük Bir Önem Taşıyor

Günlük rutininizde, sabah kahvaltıdan sonra  ve akşam yatmadan önce 2 dakikanızı dişlerinizin temizliğine ayırın!

Dişlerin iyi fırçalayan, ağız diş bakımı çok iyi olan kişilerde, “Alzheimer hastalığının” daha az görüldüğünü biliyor musunuz?

Peki Kusursuz bir ağız sağlığı için hangi araçlara ihtiyacınız var?

Diş  fırçası, diş ipi, ağız duşu, günlük ağız gargarası. Yeni yılda ihtiyacınız olan 4’lü. Sabah akşam yeterli sürede ayna karşısında yapılan temizlik ile dişlerinizle birlikte tüm vücut sağlığınızı koruyacaksınız.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır