Sömestr’de Çocuklarınızın Diş Bakımını İhmal Etmeyin

Sömestr’de Çocuklarınızın Diş Bakımı

Ağız ve Diş sağlığını koruyucu önlemler için en uygun zamanlama!

Her çocuğun pedodontist gözetiminde diş yapısı, tükürük yapısı ve beslenme alışkanlıklarına göre çürükten koruyucu uygulamalar belirlenmeli, uygulanmalı ve yine çocuğa özel olarak belirlenen aralıklarda düzenli olarak kontrolleri yapılmalıdır.

İlerde çocuklarımızın diş doktorundan korkmasını istemiyorsak, onları diş ağrısı ve sorun olmadan, sadece kontrol amacı ile 3 yaşından itibaren diş doktoruna götürmemiz gereklidir. Ortodonti kontrolleri ise 7 yaşından itibaren yapılabilir. Ortodontik sorunlar ne kader erken tespit edilirse o kadar doğru tedavi yapılma şansı olacaktır. Bu yolla hem zamanında koruyucu önlemler alınabilir, hem de problemler daha erken tespit edilerek, tedavisi kolaylaşmış olur.

Çocuğunuz büyürken annelerin de gözünden kaçmaması gerekli bazı durumlar vardır; yalancı emzik, solunum şekli , diş gıcırdatma, tırnak yeme gibi zamanında terk edilmemiş alışkanlıklar yada fonksiyon bozuklukları çocuklarda çene gelişimini olumsuz etkilemekte ve kalıtımsal olarak çene bozukluğu olmayan durumlarda da problem oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Tırnak yeme, kalem ısırma gibi alışkanlıklar hem ağız hijyenin olumsuz etkileyeceğinden hem de dişleri bozabileceğinden en kısa sürede bırakılması yararlı olacaktır…

Sömestr ve okuldan uzak kalma dönemini çocuğunuzun sağlığı için keyifli hale getirin ve onu Diş Hekimi ile tanıştırın…

Diş fırçalama, günde en az 2 kez (sabah-akşam) olmalıdır.

4-5 yaşlarında ilk kontrolü için diş doktoruna götürülürse ilerdeki yaşlarda tedavileri kolay kabullenecektir.

Hiçbir zaman çocuklar doktora götürüleceği yada dişi çekileceği tehtidi ile korkutulmamalıdır…

Çocuğunuzun süt dişleri önemlidir.

Süt dişleri, Sürekli dişler için yer hazırlarlar.

Dişlerde çürük oluşmaması için koruyucu önlemler alınmalıdır , çürük var ise mutlaka tedavi edilmelidir..

Erken çekilmiş süt dişlerinin yerleri diğer dişlerin kayması neticesinde dolar ve alttan gelecek olan sürekli diş gömük kalabilir. Bu durum çapraşıklık yada çok daha şiddetli ortodontik problemler meydana getirebilir…

Erken yaşta çocuğunuza diş ipi kullanımı alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Diş ipi kullanımı çok etkili bir temizlik aracıdır.

 

Lütfen kendinizin ve çocuklarınızın dişlerinin değerini bilin.

Çok mecbur kalmadıkça diş çektirmeyiniz.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır