Estetik Dolgu İle İlgili 8 Önemli Soru / Cevap

Protetik Diş Tedavileri - Porselen Kaplama

1 – Estetik Dolgu Nedir?
Estetik Diş Hekimliğinin önemli bir tedavi aracıdır. Ön bölgede, estetik hat üzerindeki (gülüş sırasında görünen) dişlerin , şekil bozukluğu, asimetri, kısalık, kırık yada aşınmış olanlarının estetik dolgu materyali ile ideal formuna getirilme yöntemidir. Beyaz renkli dolgu materyali ile klinikte uygulanır.

2 – Ne kadar sürede yapılır ve kalıcılığı nedir?
Klinikte, yaklaşık 1 /2 saatlik bir randevu ile tek seansta yapılır.

Doktorlarımız tarafından verilen kullanım uyarıları dikkate alındığında 3/5 yıl çok rahatlıkla kullanılır.

3 – Estetik dolgu yapılan kişiler nelere dikkat etmeliler?
Sert gıda ısırmamaya özen gösterilmeli. (elma,Erik vb)

Renk farkı oluşmasına karşı önlem olarak zaten gerektiği şekilde 6 ayda 1, yada en geç senede 1 olacak şekilde diştaşı temizliği yaptırarak dolgunun cilasını yeniletmeli.

4 – Diş Beyazlatma ile birlikte yapılabilir mi?
Hayır yapılamaz. Önce laser diş beyazlatmanızın yapılması gerekmektedir. Diş yüzeyinin beyazlatmanın ardından dolguya hazırlanması için 7-10 gün beklenip sonra dolgunun dişlere yerleştirilmesi, kalıcılık, sağlamlık ve renk uyumu açısından daha doğru olacaktır.

5 – Lamine veneer den farkı nedir?
“Lamine veneerler “ tüm diş yüzeyinin” renk ve boyut problemleri dolayısıyla tercih edilen diş yüzeyinde az da olsa aşındırma ve hazırlık yapılan bir yöntemdir. Lamine veneerler genellikle seramikten yapılırlar ve diş yüzeyinin daha parlak ve canlı olmasını sağlarlar. Laboratuvarda üretilmesi gereklidir. 3-10 gün içinde ağıza yerleştirilebilir.

“Estetik dolgu” dişler üzerindeki küçük eksikler , kırıklar , renk sorunları ve kısalıkları düzeltmek için kullanılır. Diş yüzeyi hiç aşındırılmaz , sadece diş minesine ekleme yapılarak uygulanır. Dolgu materyalinden yapılır. Labaratuvarda üretilmesi gerekmez. Aynı gün klinikten çıkarken yeni gülümsemenize kavuşmuş olursunuz.

6 – Dolgu yapılırken diş yüzeyine zarar veriliyor mu?
Hayır. Diş yüzeyine sadece ekleme yapılıyor. Aşındırma yapılmasına gerek yok.

7 – Estetik dolgunun fiyatı nedir?
Estetik dolgu tüm Kozmetik Diş hekimliği tedavileri içinde en ucuz ve yüz güldürücü olan tedavi seçeneğidir. Hızlı sonuç vermesi dolayısıyla da çok memnun kalınmaktadır.

8 – Diş sıkma gıcırdatma alışkanlığı olanlara estetik dolgu yapılabilir mi?
Derecesine bağlı. Dişleriniz klinikte muayene sırasında çarpışmalar açısında da kontrol edilerek dolgunun zarar görmeyeceği bir konumda yerleştirilebilir. Eğer çok şiddetli bir gıcırdatma sorunu varsa ya dolgu vb yapılmamalı yada hasta tedavi edilmelidir. Gece plağı kullanılarak ve çiğneme kasına botox uygulanarak, estetik dolgu yada lamine veneerlerin kırılması önlenebilir.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır