Çene Kemiği Eriyen Hastalarda Box Tekniği

Boks Tekniği Ile İleri İmplant Cerrahisi

İmplant tedavilerindeki en büyük zorluk diş çekimi sonrasında meydana gelen kemik kayıplarıdır. Bu kayıplar hastadan alınan ya da yapay olarak elde edilen kemik greftleri ve membranlarla tekrar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Box tekniği yönlendirilmiş kemik rejenerasyonu için geliştirilmiş yeni bir yöntemdir. Bu teknikte ağız içinde kendiliğinden eriyen ve tamamen dokularla uyumlu materyaller kullanılarak kemik oluşturulmaktadır. Hastadan kemik alınmasına gerek kalmadan kemik ilavelerinin yapılmasına olanak sağlamaktadır.
Bu teknikte polilaktid asit eriyebilen materyaller (polylactid acid absorbable materials) kullanılmaktadır.
Polilaktid asit nöro cerrahilerde ve çene-yüz cerrahilerinde uzun süredir kullanılmaktadır. Bu materyal sayesinde implant cerrahileri için box tekniği geliştirilmiştir.
Box tekniği kullanılacak kemik tozlarını yerleştirebilmek için bir alan oluşturulmasına yardımcı olur. Kemik etrafına yerleştirilen duvarlar sayesinde kemik materyalin istenilen alana konulması sağlanır.
Bu teknik sayesinde;
· İstenilen alanda yeterli kemik hacmi hastadan alınan kemiğe gerek kalmadan oluşturulabilmektedir.
· Eriyen materyaller sayesinde ikinci bir cerrahi işleme gerek kalmamaktadır
· Uygulanan işlem hastalar için daha konforludur ve daha az travma yaratır.
· Tedavi süresi kısalmaktadır.

Bu teknikte kullanılan polilaktid asit materyaller vücut tarafından tolere edilebilen güvenli bir malzemedir. Uygulama sonrası herhangi bir inflamasyona yol açmamaktadır. Materyalin erimesi sonucunda ise tamamen vücut tarafından atılan su ve karbondioksit açığa çıkar.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır