Ağzında 85 Diş Olan Hastamızın Öyküsü

23 yıldır İstanbul’da hizmet veren Dentram Ağız ve Diş Sağlığı kliniği hekimleri pek çok ilginç ve zorlu vakayla karşılaştılar. Bunlar içinde öyle bir vaka vardı ki, hastamızın durumu itibariyle hem tıp literatürüne geçecek, hem de çeşitli zorluklar nedeniyle implant ve diğer diş tedavileri konusunda umutsuz olan hastalara umut olacak nitelikte.

2015 yılında, Dentram’ın kurucusu Prof. Dr. Serhat Yalçın ve ekibi tarafından tedavisi tamamlanan Mesut Küskü, bu tedaviye kadar yıllarca büyük sıkıntılar çekmişti. Ağzında 85 diş bulunduğu için normal şekilde beslenemeyen, özel hayatında büyük sıkıntılar çeken hastamız, tedavi arayışlarından da ne yazık ki olumlu sonuç alamamıştı.

Göz çukurunda dahi gömük diş bulunan Küskü, pek çok hekim ve klinik tarafından ameliyatın fazla riskli ve zorlu olması nedeniyle geri çevrilmişti. Kliniğimize gelip, Prof. Dr. Serhat Yalçın tarafından muayene edildiğinde ise hayatında yeni bir devre başlıyordu.

İleri İmplant Cerrahisi Sayesinde Sağlığına Kavuştu

Mesut Küskü Diş Röntgeni

Tedavisi toplamda iki yılda tamamlanan Mesut Küskü, bu süre boyunca ikisi genel anestezi altında olmak üzere toplam altı operasyon geçirdi. Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın ve ekibi tarafından, hastamızın toplamda 58 dişi çekildi.

Son derece karmaşık ve multi-disipliner müdahale ve uygulamalar gerçekleştirdiğimiz hastamızın tedavisini hocamız Prof. Dr. Serhat Yalçın’ın sözleriyle şöyle özetleyebiliriz:

Kök Hücre Tedavisi Ve İleri Çene Cerrahisi Uygulamaları

“Mesut’un yüzünde, çekilen dişlerinden dolayı çöküntüler olmaması için kendi kanından ayrıştırılan kök hücreler, iyileşmeyi sağlayan hücreler ve hormonlar tekrar yüzüne enjekte edildi. İmplantların konulabilmesi için çene kemiği kalınlaştırıldı. Yaklaşık bir yılın sonunda diş çektirmiş normal bir hasta haline getirilen Küskü’nün toplam 2 yıl süren tedavinin sonunda çenesine implantları yerleştirildi ve son olarak protezleri kondu.”

İmplantoloji Alanında Diş Hekimliği Literatürüne Girecek Bir Tedavi

“Meslek hayatım boyunca gördüğüm, ağzında bu kadar çok dişi olan ilk vakaydı. Diş hekimliği literatürüne geçmesi gereken, örnek bir tedavi oldu. Tedavi sonrası, çene cerrahisi ve implantolojinin geldiği noktayı göstermesi açısından kamuoyuyla detayları paylaşmak istedik. Ağzında, dişlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle yıllarca bu acıları ve zorlukları çeken insanlar var. Bu kişilere bir umut ışığı olsun. Çene kemiğiyle ilgili sorunlar yaşadığı için implant yaptıramayacağını düşünen insanlara seslenmek istiyorum. Yeni teknolojiler ve ileri cerrahi ile pek çok hastaya çare bulmak mümkün.”

Bir Mucize Gerçekleşti

Tedavisi sonrası büyük mutluluk içinde olan Küskü, yaşadığı sorunları ve tedavi sürecini kendi sözleriyle bizimle paylaştı:

“Gömük dişlerim itibari ile dünyada bilinen iki kişiyiz. Benim ağzımda 85 diş olduğu tespit edildi. Gittiğim tüm doktorlar yapılacak bir tedavi olmadığını, ameliyat olursam masada kalma riskimin olduğunu söylediler. Birçok doktorun tavsiyesi ile Prof. Serhat Yalçın ile tanıştım. Ağzımdaki dişlerin birçoğu çekildi. Sonrasında implantlarım ve protez dişlerim yapıldı. Dentram’a sonsuz teşekkürler!”

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır