Güzel Dişlerle Daha Genç Görünülebilir Mi?

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Dişleriniz ve AntiAging

Kadınların en çok merak ettiği konulardan biri genç kalabilmek… Antiaging uygulamaları hem fiziğimizi hem de ruhumuzu iyileştiriyor. Bize moral katıyor çalışma azmimizi, kendimize güvenimizi arttırıyor.

Dişlerimiz ve gülüşümüz, güzelliğimizin önemli bir parçası. Gençlik, Diş Estetiği ve Kadınların diş sağlığı üzerine sorularımızı, yıllardır gülüş estetiği üzerine çalışan konunun uzmanı Diş Hekimi, Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın’a danıştık…

Yıllar geçtikçe, yüzümüzde yaş almaya bağlı doğal değişiklikler oluşmaya başladığında, önce göz çevresine, dudak kenarlarına ve çene konturuna bakarız. Özellikle, güldüğümüzde, göz çevresindeki kaz ayakları dikkatimizi çeker. Peki yüzümüzü değerlendirirken dişlerimizi de dikkate alıyor muyuz?

Dişlerimiz yüz estetiğinin en önemli parçasıdır. Dişlerimiz ve çene yapımız yaş almayla birlikte oldukça değişiklik gösterir. Dudak kenarlarındaki  ve alt çene konturundaki ciltteki derin çizgi ve sarkmaların bir kısmı dişlerin ve çevreleyen alveol kemiğinin kaybından kaynaklanmaktadır. Yüzün zamanla eski ifadesini kaybetmesi ve derin çizgiler; dişlerin ve çenenin aşınması, sert doku kaybı ile alt yüzün  boyutunun kısalmasına bağlıdır.

Yumuşak dokuya destek olan, onu gergin tutan alt yapı, dişler ve kemik dokusu olduğundan, sadece cilt gençleştirmeye yönelik yapılan botox, prp, mezoterapi, yada yüz germe gibi girişimler, dişler ve onları tutan çeneler üzerinde iyileştirici bir müdahale uygulamadan, ulaşılması beklenen ideal genç ve güzel neticeyi vermekten uzak kalabilir.

Yüz konturunda çökmeye sebep olan en önemli 10 faktör;

-Diş kayıpları

-Dişeti sağlığının yeterli olmaması

-Kötü yapılmış protezler

-Kontrol altında olmayan sistemik hastalıklar (diabet vb)

-Kadınlarda menapoz sonrası kemik erimesi

-Dişlerde aşınma

-Diş sıkma alışkanlığı

-Ortodontik problemler

-Tek taraflı çiğneme

-Asimetrik diş kayıpları

Mükemmel ve solmayan bir gülüş, taze bir cilt, kusursuz bir çehre için öncelikle Uzman bir Diş Hekimiyle, sonra gerekirse Plastik Cerrah ile görüşme doğru olacaktır. Yenilenmiş pırıl pırıl bir gülümsemeyle birlikte onu çerçeveleyen dudak ve yüzde hyoluronik asit içerikli dolgularla desteklenerek tedavi tam sonuca ulaşır. Burada amaç, fizyolojik yaşlanmayla kaybedilen dokulardaki kaybı tamamlayıp hastaya en güzel gülüşü sunabilmektir.

Ortodontik Tedavi İle Hollywood Smile

Beyazlatma, ortodonti, veneerler ve kaplamaların bir arada kullanılmasıyla elde edilen, hekimlik ve sanatın birlikte uygulandığı, size özel ideal gülüş tasarımı…

Dişlerde az aşındırma veya hiç aşındırma yapmadan uygulanan Lamina vener’lerle dişler çok daha estetik bir görünüm kazanır. Dişlerin görünürlüğünün artması, dudakların da daha hacimli görünmesini sağlar. Tüm bu aşamalar muhteşem bir gülüş tasarımı için kişinin ihtiyaçlarına yönelik planlanacak süreçlerdir.

Bilgisayar Destekli, Canlı Bir Gülüş Planlama

Fotoğraflarınız üzerinde bilgisayar ortamında planlamalarınız yapılır; Dudak, yüz ve dişler göz önüne alınarak, en uygun diş formu ve boyutları belirlenir. Alınan ölçüler ve dijital gülüş dizaynı ile hazırlanan fotoğraflar; alçı modeller üzerinde dişlerin prototiplerinin oluşmasına öncülük eder.
Bu prototipler daha sonra ağzınıza uygulanır ve yapılacak dişlerin önizlemesinin görünmesini sağlar.
Bir hafta içinde tamamlanabilen süreç ile kusursuz gülüşlere sahip olabilirsiniz.

Kadınlarda Diş Sağlığı Özen İster..

Ergenlik Dönemi ve Menstruasyon

Ergenlik ve menstruasyon dönemlerinde meydana gelen hormonal değişiklikler en çok dişeti sağlığını etkiler. Dişetlerinde gingivitis’e (dişeti iltihabı) bağlı olarak şişlikler, kızarıklıklar artar, dişeti kanamaları görülebiliyor. Hormonal değişiklikler özellikle ağız bakımı yetersiz olan kişilerde bakteri plak oluşumuna ve dişeti iltihabına yol açar. Bu dönemde ağız bakımına daha fazla dikkat edilmeli, düzenli aralıklarla diştaşı temizliği yaptırılmalı ve plak kontrolü sağlanmalıdır. Oral hijyen eğitimi, düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile bu tip dişeti problemlerinin önüne geçilebilir.

Gebelik Dönemi

Bu dönem her kadın için çok özel bir dönemdir. Hem annenin hem de bebeğin sağlığı için dikkatli olunması gerekir. Hamilelik döneminde ağız ve diş sağlığı ciddi şekilde etkilenir. Bu dönemde ağızdaki asit seviyesi değişir, bu da bakteriyel ortamın değişmesine sebep olur. Özellikle bulantı ve kusma problemi olan kişilerde mide asidi, dişleri ve dişetlerinde olumsuz sonuçlara yol açar. Bu durum diş çürüklerinin artmasına da neden olabilir. Bu dönemdeki bulantılara bağlı olarak ağız bakımı da ihmal edilirse dişlerde çürük ve dişeti hastalığı riski daha da artar. Gebelik döneminde aylık diş kontrolleri önerilmektedir.

Menopoz Dönemi

Kadınların hayatında önemli olan bir dönemdir. Hormonal değişiklerin yanında psikolojik değişiklikler de yaşanır. Menopoz döneminde vücutta meydana gelen değişikler ve psikolojik sorunlar nedeniyle ağız bakımı genellikle ihmal edilir. Bu dönemde östrojen seviyesi en az düzeye iner. Östrojen azlığı kalsiyum emilmesini negatif etkiler ve kemik erimesine yol açar. Bu dönemde kullanılan ilaçlara ve hormonal değişikliklere bağlı olarak ağız içinde de bazı değişiklikler meydana gelir. Tükürük salgısı azalır, ağız mukozası ve dişeti kalınlığı azalır, osteoporoza bağlı olarak kemik erimesi ve dişeti çekilmeleri yaşanır. Tükürük azalması ağız kuruluğuna yol açar bu da ağızda ağrı ve yanma hissi oluşturur, tat alma duyusunu değiştirir. Bu dönemde kemik erimelerinin önüne geçmek için yeterli miktarda kalsiyum alınmalı, diş kayıplarını engellemek için ağız hijyenine dikkat edilmeli. Günde 2 kez dişler fırçalanmalı, düzenli aralıklarla kontroller yaptırılmalı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir

RANDEVU TALEP FORMU

Dentram Diş Klinikleri Uzman Doktorlarından Randevu Almak için Lütfen Formu Doldurunuz

    Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Rıza Metni

    Tercihiniz uyarınca bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizi, sizi daha iyi tanıyabilmek ve size özel fırsatlar sunmak için işliyor olacağız. Örneğin, eğitim durumunuz, mesleğiniz, ilgi alanlarınız uyarınca size özel fırsatlar tasarlamamızı ve sunmamızı isterseniz bu bilgilerinizi işliyor ve size özel fırsat/hizmetlerden yararlanmanızı sağlıyoruz. Bizimle bu kapsamdaki kişisel verilerinizi paylaşmak zorunda olmadığınızın belirtmek isteriz.
    Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen kapsamda işleyebilmemiz için rıza vermek isterseniz kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

    - İşlenmesi İstenen Kişisel Veriler: Ürün/hizmetlerimize ilişkin tercih, beğeni ve kullanım alışkanlıklarınız ile ilgi alanlarınız; sizinle olan ilişkimiz kapsamında sağladığınız müşteri işlem bilgileriniz; satın alınan ürün, hizmet süreçlerinde veya anket ve kampanyalarımızda sağladığınız pazarlama bilgileriniz; mesleğiniz; medeni durumunuz, eğitim durumunuz; kimlik ve iletişim bilgileriniz, bize sağladığınız kişisel verilerinizin analizi sonucunda elde edilen verileriniz.
    - Verilerin İşlenme Amaçları: Ürün/hizmetlerimize dair deneyiminizi geliştirmek ve kişiselleştirmek; profilleme, segmentasyon ve pazarlama analizleri süreçlerini yürütmek; müşterilerimizin ihtiyaç, tercih ve ilgi alanlarını anlamak; müşterilerimizin ihtiyaçlarına, tercihlerine ve ilgi alanlarına uygun ürün/hizmetleri sunmak; pazarlama stratejilerimizi belirlemek ve pazarlama faaliyetlerimizin etkinliğini ölçmek.
    - Verilerin Faaliyet Kapsamında Aktarılacağı Taraflar: Yukarıdaki aynı amaçları gerçekleştirebilmek için destek ve hizmet aldığımız tedarikçiler, iş ortaklarımız, grup şirketlerimiz ve üreticiler.

    Kişisel verilerinizi yukarıdaki Rıza Metninde belirtilen kapsamda işlememizi onaylıyor musunuz?

    Dentram Diş Klinikleri'nin tanıtım ve kampanyalarından haberdar olmak için ileti almak ister misiniz?

    Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır