Estetik Dolgu ve Bonding

Bonding Uygulaması Nedir?Günümüzde hemen hemen herkes, estetik gülüşe sahip olmak ister. Gülüş tasarımı, estetik gülüş gibi uygulamalara artan ilgi; diş hekimlerinin kullandığı yöntemlerin ve malzemelerin artmasına sebep olmaktadır. Estetik dolgular son zamanlarda, bu alanda en fazla ilgiyi gören malzemelerden biri olmuşlardır. Diş hekimliğinde gülüş estetiğine artan ilginin ve yeni yöntemlerin kullanılmasıyla birlikte; estetik dolgu hem ön dişlerde, hem arka dişlerde etkisini göstermeye başlamıştır. Estetik dolgu veya kompozit dolgu olarak geçen bonding uygulaması estetik ve koruyucu diş hekimliğinde çok sık kullanılan kolay ve ucuz  kozmetik bir uygulamadır. Diş minesindeki bozuklukların düzeltilmesinde , dişler arasındaki boşlukların kapatılmasında, dişlerin şekillerinin (dişlerin boyutlarını büyütmek gibi) ve renklerinin değiştirilmesinde kullanılan en yaygın yöntemlerdendir.

Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bonding Uygulaması, diş rengine uygun kompozit malzemenin diş yüzeyine tutturulması ile yapılan restorasyon işlemidir. Uygulamada çoğunlukla anesteziye gerek bile duyulmaz, dişler kısa sürede kompozit dolgu ile  doğal görünümüne kavuşur.

Gülüş Tasarımında Bonding Uygulamasının Önemi

Estetik diş hekimliği denilince akla gelen ilk işlemlerden olan gülüş tasarımı; çeşitli nedenlerle estetik açıdan görünümü bozulan dişlerin hastaların yüz simetrisi de göz önünde bulundurularak olabildiğince doğal, güzel ve estetik bir görünüme kavuşturulması işlemidir. 

Gülüş estetiğini etkileyen pek çok faktör vardır. Ayrık dişler, özgüven eksikliklerine neden olabilmektedir. Günümüzde de, gülüş estetiğine verilen önemin gittikçe artmasıyla hasta ve hekimin beklentilerini oldukça karşılayan bonding tedavisi, estetik diş hekimliğinde sıkça tercih edilmektedir. 

Bireyler sağlıklı dişlere sahip olsalar da, şekil veya biçim bozukluklarını estetik anlamda iyileştirmek isteyebilmektedir. Çünkü estetik gülüş kaygısına sebep olan aşınmış diş minesini, diş arası boşluklarını ve sararmış dişleri  tedavi eden bonding uygulaması, size yeni bir estetik gülüş kazandırmaktadır. 

Estetik gülüş için özellikle yüz biçiminiz ve dudak yapınızla uyumlu dişlere sahip olmamız gerekir. Diş hekiminin yapacağı tedavinin; hastanın görünümü, gülümsemesi ve genel psikolojisi üzerine yapacağı olumlu etki göz ardı edilmemelidir. 

Bonding Uygulamasında Kullanılan Malzemenin Önemi

Eskiden kullanılan klasik amalgam restorasyonların yerini kompozit veya

seramik restorasyonlar almıştır. Çünkü amalgam dolgular yapı itibariyle ne kadar sağlam olsalar da, estetik anlamda hastaları pek mutlu etmemektedir. Bu nedenle, seramik ve kompozit dolguların kullanımı oldukça artmıştır. Son derece estetik olan kompozit dolguların başarısı, ancak doğru seçilen yapıştırıcı siman ve simantasyon tekniği ile bütünlük sağlayacağından bonding tedavisinde seçeceğiniz diş hekimi ve klinik çok önemlidir. 

Kompozit dolguların;

  • Sertliklerinin diş minesine yakın olması
  • Kırılmaya karşı dirençli olmaları 
  • Diş arası boşlukların tedavisinde kullanılmaları
  • Doğal diş ile mükemmel uyum göstermeleri tercih nedenlerinin başında gelmektedir.

Bonding Uygulaması Tedavisi Hangi Durumlarda/Kimlere Uygulanır?

Bonding uygulaması;

  • Dişarasındaki boşlukların kapatılmasında
  • Antibiyotik kullanımı nedeniyle oluşan renk değişimlerinde
  • Mine oluşumunun yetersiz gelişiminde
  • Diş yüzeyindeki aşınmalarda
  • Dişlerdeki şekil bozukluğunda
  • Gelişim döneminde fazla alınan flour nedeniyle lekelenen dişlerde
  • Basit düzeydeki asimetrik durumlarda, başarıyla uygulanır.

Ayrıca Bonding tedavilerinde yaş sınırlaması yoktur.

estetik dolgu öncesi estetik dolgu sonrası

Bonding Uygulaması Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bonding diş tedavisi sonrasında,

  • Ağız hijyenine ve diş bakımına dikkat edilmelidir.
  • Sert yiyecekleri kırarak ve ısırarak tüketmekten kaçınılmalıdır.
  • Tırnak yeme, kalem ısırma gibi olumsuz alışkanlığı olanlarda diş kırılmaları görülebilir.
  • Sigara, çay, kahve gibi gıdalar, dişlerde lekelenmeye sebep olabilir.

Bonding Uygulaması Yüksek Maliyetli Bir Tedavi Midir?

Bonding uygulamaları özellikle yetişkinlerde estetik gülüş sağlayan bir tedavidir. Diğer estetik amaçla yapılan diş hekimliği uygulamalarına göre, Bonding uygulaması fiyatları oldukça uygundur. Kısa sürede uygulanması, başarılı olması ve maliyet avantajı, bu uygulamanın en çok tercih edilme sebeplerinin başında gelmektedir.

Ancak bonding uygulaması fiyatları uygun olsa da, tedavi için kesin bir fiyat aralığı yoktur. Fiyatın belirlenebilmesi için hastanın ağız ve diş muayenesinin yapılması gerekir. Özellikle tedavinin uygulandığı kliniğe, doktor tecrübesine ve hastanın ihtiyacına göre fiyat seçeneği belirlenmektedir. Ağız ve diş sağlığı tedavinizin doğru yapılabilmesi için uzman ve tecrübeli merkezlere başvurmanız son derece önemlidir.

RANDEVU TALEP FORMU

Dentram Diş Klinikleri Uzman Doktorlarından Randevu Almak için Lütfen Formu Doldurunuz

    Kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında aydınlatma metnini buradan inceleyebilirsiniz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Rıza Metni

    Tercihiniz uyarınca bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizi, sizi daha iyi tanıyabilmek ve size özel fırsatlar sunmak için işliyor olacağız. Örneğin, eğitim durumunuz, mesleğiniz, ilgi alanlarınız uyarınca size özel fırsatlar tasarlamamızı ve sunmamızı isterseniz bu bilgilerinizi işliyor ve size özel fırsat/hizmetlerden yararlanmanızı sağlıyoruz. Bizimle bu kapsamdaki kişisel verilerinizi paylaşmak zorunda olmadığınızın belirtmek isteriz.
    Kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen kapsamda işleyebilmemiz için rıza vermek isterseniz kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

    - İşlenmesi İstenen Kişisel Veriler: Ürün/hizmetlerimize ilişkin tercih, beğeni ve kullanım alışkanlıklarınız ile ilgi alanlarınız; sizinle olan ilişkimiz kapsamında sağladığınız müşteri işlem bilgileriniz; satın alınan ürün, hizmet süreçlerinde veya anket ve kampanyalarımızda sağladığınız pazarlama bilgileriniz; mesleğiniz; medeni durumunuz, eğitim durumunuz; kimlik ve iletişim bilgileriniz, bize sağladığınız kişisel verilerinizin analizi sonucunda elde edilen verileriniz.
    - Verilerin İşlenme Amaçları: Ürün/hizmetlerimize dair deneyiminizi geliştirmek ve kişiselleştirmek; profilleme, segmentasyon ve pazarlama analizleri süreçlerini yürütmek; müşterilerimizin ihtiyaç, tercih ve ilgi alanlarını anlamak; müşterilerimizin ihtiyaçlarına, tercihlerine ve ilgi alanlarına uygun ürün/hizmetleri sunmak; pazarlama stratejilerimizi belirlemek ve pazarlama faaliyetlerimizin etkinliğini ölçmek.
    - Verilerin Faaliyet Kapsamında Aktarılacağı Taraflar: Yukarıdaki aynı amaçları gerçekleştirebilmek için destek ve hizmet aldığımız tedarikçiler, iş ortaklarımız, grup şirketlerimiz ve üreticiler.

    Kişisel verilerinizi yukarıdaki Rıza Metninde belirtilen kapsamda işlememizi onaylıyor musunuz?

    Dentram Diş Klinikleri'nin tanıtım ve kampanyalarından haberdar olmak için ileti almak ister misiniz?

    Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır